Газдата на Сител 3 ќе одгледува марихуана за медицински цели

Додевски уверува дека оваа инвестиција е исклучително негова и отфрла поврзаност на новиот бизнис со фамилијата на Љубисав Иванов - Ѕинго, во чија медиумска империја работи со години

Албанската војна против дрогата

Албанија со невидена брзина ги уништува стеблата канабис, но корупцијата, како и неуспехот да се посочат главните што стојат зад мултимилијардерската индустрија ја демантираат „војната против дрогата“ на оваа...

Канабисот загубен меѓу законот, лекарите и популизмот

Ако на почетокот срамежливо се зборуваше за легализација на маслото од канабис, експресно стигнавме до предлог закон. Употребата на маслото ќе се легализира, но останува нејасно дали предложениот текст...