Што ќе остане од нас?

Имаме многу лесна рака да убиеме некого, ако станува збор за поет, научник, професор, лекар... Затоа пак, се воодушевуваме на млади бандити кои многу рано „се снашле“ во животот,...

ВМРО-ДПМНЕ е во право!

И после ќе се чудиме зошто некој српски разузнавач си влегувал и се шетал низ нашето Собрание небаре е во двор на српска бановина

Мечкина услуга

Каков ќар од тоа што дошле на Мечкин Камен неколку „народни“ групи, ако единствената работа по која се истакнале се плукачки способности по урнекот на една Сребра Тодевска

Немаме План број 1

Најмалку е важно дали ќе се реализира владиниот План 3-6-9, ако Македонија не може да го реализира Планот број 1 - минимум консензус за нејзиниот развој и иднина

Меѓу „ура“ и „уа“

Во целиот период - од обвинението до пресудата, Санадер ниту еднаш не изјави дека тоа е напад врз партијата што претходно ја предводел - ХДЗ

„Здравей“ за фактите

Средбата Заев-Борисов го потврди фактот дека старите „рефрени“ се исфрлени од вокабуларот и ја рефлектираше уште посилно волјата на двете земји да градат добри односи