Трамп од нашиот сокак

Патриотите се среќни што Европа сѐ повеќе се балканизира, наместо Балканот да се европеизира, бидејќи таа состојба го продолжува времето на нивниот пашалак

Коле Дијамантот

Во ДУИ добро знаат дека овој Никола не е небрусениот ресенски дијамант. Овој е вешто избрусен и со потврдени дијамантски својства - за среќа целосно, 100 % проѕирен

Прометот на Дедо Мраз и светците

Очекувам наредната да биде година на крупни и тешки промени, многу подолготрајни од една календарска година, и многу пожешки од она што во кинескиот календар е заведено како година...

Цвеќе на злото

Нема таква можност за излез од кризата со вакво ДПМНЕ. Нема намалување на јазот на омразата со ќoсиња и касапи во вокабуларот и плановите на власта

Груегзит

Овие избори не се за оваа или за онаа партија туку за клучен избор - длабоки демократски промени или длабока бездна

Атомски с десна

Последниот „атомски с десна“ на Комисијата што ја плаќаме за да постапува неселективно, не е инцидент. Тоа е потврда на правилото дека со корумпирани елити во изборната трка, и...

Пратеници или затвореници

Не им требаат толку пратеници за да не бидат уценувани, туку за да обезбедат натамошна тиранија од страна на нивното мнозинство, што ќе ги направи недопирливи за правдата и...