Вести

Бомбите меѓу власта и опозицијата

Од хронологијата што ја претставуваме, може да се види текот на настаните за полицискиот случај „Пуч“ каде што осомничени се четири лица меѓу кои и лидерот на СДСМ Зоран Заев и поранешниот директор на ДБК Зоран Верушевски кои се соочуваат со обвиненија за тешки кривични дела. Речиси три месеци од најавата дека тој поседува „бомба“ против власта па се до обвинувањата за „пуч“, политичката криза добива ново, засилено темпо.

(тајмлајн)