Флеш Вести12/12/2016 21:45

ДИК: ВМРО ДМПНЕ 51, СДСМ 49

Државната изборна комисија штотуку ги објави првичните резултати од гласањето на паралементарните избори. Резултатите покажуваат дека:

ВМРО ДПМНЕ освои 51 СДСМ 49, ДУИ 10, БЕСА 5, Алијанса на Албанците 3 и ДПА 2 мандата.

ДИК соопшти дека станува збор за прелиминарни проекции на мандатите врз основа на добиените оригинални записници од гласачките одбори. dik-simulacija-na-mandati