Планот на босанските Срби за нови полициски сили, ги оживеа воените стравувања

Властите на босанскиот ентитет, Република Српска, каде во 1990-тите, полицајци резервисти вршеа воени злосторства, планираат да формираат нов резервен состав на полицијата

Обвинителството на БиХ побара повисока казна за поранешен припадник на ВРС

Haris Rovcanin Сараево БИРН Обвинителството на БиХ побара од Судот на БиХ во Сараево, на Лубарда да му се зголеми казната од шест години затвор, што му беше изречена минатата година,...

Споменикот на холокаустот во Загреб, ги прикрива злосторствата извршени во Хрватска

Новиот споменик на жртвите на Холокаустот, кој треба да биде поставен во Загреб, не ја нагласува улогата што Хрватска ја имала во прогонот на Евреите во Втората светска војна

Властимир Ѓорѓевиќ, српски функционер вмешан во прикривање на злосторствата извршени во Косово

Осудениот за воени злосторства, Властимир Ѓорѓевиќ, наскоро би можел да се најде на слобода, а активистите вклучени во кампањата со која се оспорува неговото ослободување, сметаат дека овој поранешен...

БиХ: Потврдена ослободителна пресуда за злосторства во Кладањ

Харис Ровчанин, Сараево Судот на Босна и Херцеговина, ја потврди првостепената пресуда, со која седум лица беа ослободени од обвинението за воени злосторства, извршени врз српското население во регионот...