Косово: Пратеничка ja разбранува јавноста прикажувајќи „фотографија од силување во војната“

Откако во Собранието на Косово, пратеничката, Флора Бровина, на медоумите им покажа фотографија на која, како што рече, се гледа како, за време на војната, српски војници силуваат жена,...

БиХ: Поранешен полицаец осуден за мачење на српски затвореници

Емина Диздаревиќ, Сараево Поранешниот полицаец, Кахро Вејзовиќ, е осуден на шест години затвор, за мачење на цивилни затвореници од српска националност, во селото Ступари, Босна и Херцеговина, во 1992...

Поранешeн командант на полициските сили на РС бара отштета од БиХ

Адмир Муслимовиќ, Сараево Горан Сариќ, поранешен командант на специјална полициска бригада на силите на босанските Срби, кој беше ослободен од обвиненијата за воени злосторства во Сараево и за учество...

Mалиот број на обвиненија за воени злосторства во БиХ, предизвикува загриженост

Емина Диздаревиќ, Сараево Во првите пет месеци од оваа година, Обвинителството на Босна и Херцеговина, подигна само четири обвиненија за воени злосторства, поради што се поставува прашањето, како оваа...