Вести

Прашалник: Отстранување на содржините на Мета

Illustration:Unsplash.com

Дали вашите објави на Инстаграм или Фејсбук/Инстаграм беа означени како лажни, означени како постови против стандардите на заедницата или отстранети од платформата? Дали оценувањето беше праведно? Бараме луѓе кои се подготвени да ги споделат своите искуства со нас за да помогнат во приказната на која работиме. Скролајте надолу за информации за тоа како да учествувате.

Клучните работи што сакаме да ги знаеме:

● Колку од вашите објави беа означени?
● Која беше причината за ова?
● Дали оценувањето беше праведно и добро објаснето?

Работи што треба да се истакнат:

Бараме корисници на Фејсбук/Инстаграм кои објавуваат на босански, српски, црногорски, албански, македонски, грчки и турски јазик. Сакаме да слушнеме што повеќе различни искуства од цела Југоисточна Европа. Вашите приказни ќе се користат за да ни помогнат во истражувањето.

 Како да се учествува?

За да го споделите вашето искуство, само пополнете го овој формулар.

Можете исто така да не контактирате преку e-mail: [email protected].

Или можете да контактирате со нас преку социјалните мрежи…

FB: @balkaninsight

TW: @balkaninsight

IG: @balkan_insight