Ревизија: Празната зграда ја нарушува ликвидноста на ЕСМ

Барокната зграда со скулптура на богот на громот Перун, која компанијата Електрани на Северна Македонија пред седум години ја изгради во центарот на Скопје и никогаш не се всели...

Отстранета вртелешката од „Скопје 2014“

Градежни работници ја демонтираат вртелешката од кејот на Вардар во Скопје, поставена пред пет години како дел од проектот „Скопје 2014“. Откако ги отстранија реквизитите, тие ја расклопуваа и...