Манчевски: Не прифаќаме политички договарања за медиумски реформи

„Административниот систем е направен за да биде отпорен на промени“, вели во интервју за БИРН, министерот Дамјан Мачевски, со кого разговараме и за партиските вработувања и за реформите во медиумскиот...

Виктор Габер: Невозможно е други да ни ја пишуваат историјата

Не се преговара за фактите, туку за начинот како се пренесуваат, вели во интервју за БИРН, шефот на македонскиот тим во македонско-грчката комисија за ревизија на учебниците