Флеш Вести16/12/2016 13:15

Повторно тензично пред ДИК

Пред Државната изборна комисија денеска повторно се собраа демонстранти, поддржувачи на ВМРО ДПМНЕ кои протестираат додека ДИК ги разгледува приговорите поднесени од СДСМ. Протестот е продолжение на синoќешниот кој заврши доцна во ноќта и на кој се обраќаа високи функционери на ВМРО ДПМНЕ за, како што рекоа, одбрана на изборната победа.
Седницата на ДИК започна во 14:30 часот.

protesti-dik-2

Протестираат неколку десетици демонстранти

Новинари чекаат да започне седница на ДИК

Новинари чекаат да започне седница на ДИК

betmen-protesti-dik

Богдан Илиевски ака Бетмен Велит пред ДИК

zugic

Директорката на Театар Комедија Јелена Жуѓик