Флеш Вести17/12/2016 15:07

Трошоците за „Панорамско тркало“ достигнаа речиси 20 милиони евра

За дополнителни работи за изградба на „Панорамско тркало“ со придружни објекти и мостови на реката Вардар што треба да се изгради помеѓу Камениот мост и мостот „Гоце Делчев“ е склучен нов договор во износ од над 50 милиони денари, односно нешто над 810 илјади евра.

Договорот, објавен на веб страницата за јавни набавки, е склучен со непосредна спогодба меѓу Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) и градежното претпријатие БЕТОН АД Скопје кој го спроведува проектот.

Со овој, последен договор, трошоците за контроверзното барокно „Панорамско тркало“ се доближија до 20 милиони евра.

panoramsko-trkalo2