Вистината и правдата не добија поддршка на самитот за Западен Балкан

На неодамнешниот самит за Западен Балкан во Лондон, поддршката за формирање на регионална комисија за вистината, изостана. Ова е уште една можност што Европа ја пропушти, да помогна во...

Србите во Хрватска, пиони во игрите на десницата

Предложениот референдум во Хрватска, за скратување на правата на пратениците на националните малцинства, ја истакнува кревката позицијата на Србите во оваа земја, а тоа може да предизвика и сериозна...