Агенција за медиуми: Неделковски и Велиновска шират омраза кон Албанците

Во извештајот на АВМУ цитирани се делови од емисијата каде што Неделковски и Велиновска ги нарекуваат Албанците „диво племе“, „дивјаци“, „скитачи“, „чергари“ и „дојденци“

Хрватската полиција „не водела истрага“ за убиството на српското семејство Совиљ

На судењето на поранешниот хрватски војник, Рајко Кричковиќ, обвинет дека по операцијата на хрватската војска (ХВ) „Бура“ во 1995 година, убил тројца српски цивили, поранешен заменик командир на локалната...

Како национализмот го узурпира местото на антифашизмот во спортот на Балканот

Балканските спортисти во 30-тите и 40-тите години од минатиот век, беа подготвени да го дадат својот живот во борбата против нацизмот и фашизмот, а денес, пак, некои спортисти станаа...

Хрватска обвини 22 Срби за воени злосторства извршени во 1991 година

Окружното обвинителство на Загреб, поднесе обвинение против 22 припадници на српските бунтовнички сили во Хрватска, за воени злосторства извршени над Хрвати, во неколку села во Славонија, во 1991 година.

Политички убиства во Косово: Неказнети, но не и заборавени

Властите во Приштина и меѓународните мисии, не ги уапсија сторителите на повоените политички атентати и вооружени напади во Косово. Преживеаните се надеваат дека новиот суд во Хаг, ќе успее...