Вести

Споделете го вашето искуство: Безбедност на децата и младите на TikTok

Апликација ТикТок Фото:БИРН

Би сакале да ги слушнеме родителите и наставниците кои се подготвени да го споделат своето искуство со нас за да ни помогнат во претстојноо истражување за безбедноста на децата и младите тинејџери што користат TikTok. Подолу ќе најдете повеќе информации за тоа како да учествувате.

Клучните работи што сакаме да ги знаеме:

  • Какви чекори преземаат родителите за да ги заштитат своите деца и младите тинејџери на платформата?
  • Дали имало случаи во кои децата и младите тинејџери биле цел на малтретирање, кражба на идентитет, проблеми со приватноста итн.?
  • Дали/како потенцијалната опасност во дигиталната средина влијае на физичката безбедност на нивните деца?
  • Што знаат наставниците за мрежата и како ги воспитуваат децата за тоа?

Нема да објавуваме документи или имиња без претходна согласност и не планираме да користиме конкретни примери, туку ќе покажеме поопшти, системски проблеми. Вашите одговори се безбедни и шифрирани.

Вашите сведоштва ќе се користат за да ни помогнат во тековната истрага.

Како да учествувате?

За да го споделите вашето искуство, се што треба да направите е да го пополните овој формулар.