Приватноста и информациите – жртва на корона вирусот во Европа

Како што се воведува вонредна состојба за борбата против Ковид 19 во земјите од Централна и од Југоисточна Европа, така растат и произволните апсења, следењето, прислушувањето и нарушувањето на...