Македонија гласа на референдум

Гласачите во Македонија одговараат на прашањето: „ Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот меѓу Република Македонија и Република Грција?“.

Србија подготвена да финансира истражувања за последиците од НАТО бомбардирањето

Министерот за заштита на животната средина на Србија, Горан Триван, изјави дека Владата е подготвена финансиски да го поддржи формирањето на лабораторија за истражување на последиците од бомбардирањето на...

Србија: Тужбите против НАТО „најверојатно нема да имаат успех”

Експерти од Србија се надеваат дека ќе докажат оти осиромашениот ураниум, кој се користел за време на бомбардирањето на НАТО врз Југославија, во 1999 година, е причина за труење...

Српската кралска академија најави тужба против НАТО

Српската кралска академија на научници и уметници, формира правен тим и најави дека ќе поднесе тужба против НАТО, бидејќи Алијансата, за време на бомбардирањето на Југославија во 1999 година,...