Пораката на Зорба

Ако Грција е местото каде што се родила демократијата обврска на сите наши пријатели и соседи е да овозможат таа да живее, а не таму да биде и убиена

Круме, Блаже и Александар

Која е логиката заради личности од пред толку векови да ја коцкаме иднината, ако нивното оспоменичување го лути соседот, ако тоа ни ја блокира интеграцијата, и ако ЕУ и...

Јазиците и ризиците

Во реформска година, Македонија не смее да си дозволи никакви, а камоли поголеми пропусти во спроведувањето на реформскиот курс

Насанкани од Груевски

Сто-двесте луѓе кои денес стојат зад лидерот, сами говорат каков е неговиот кредибилитет, а посредно и на партијата со таков лидер