Сириските бегалци ја напуштаат Бугарија заменувајќи ја со германската неизвесност

Многу Сиријци ја користат Бугарија како отскочна штица кон срцето на Европа, иако правилата на ЕУ велат дека бегалците треба да останат таму каде што се

Се борат за она што им следува

Жените од Балканот водат битка за надминување на дискриминацијата и остварување на своите законски права за наследство

Македонските работници – обесправени и заборавени

Правата на македонските работници во законите се намалуваат, а во реалноста се кршат. Сето тоа се случува пред очите на Државниот инспекторат за труд кој избира да молчи или...

Државата штеди на современи ортопедски помагала

Државата сака да заштеди на сметка на квалитетот на помагалата, ортопедските куќи сакаат да заработат, а на средина се пациентите чии тажни човечки судбини се сведени на графи и...