„Бечка школа“

Џабе вам ви пука филмот кога на „Водовод“ ќе му пукне цевка. Џабе ги студирате со какво „фи“ биле пукнатите цевки, кога имате власти на кои „фи“-то за крадење...

Магична крпа

Еве, денес му кажувам. На Дамјан Манчевски. Не дека не знае. Не дека е првпат. Не дека е генерална слика. Ама не е ни исклучок. Далеку од исклучок. Ниеден...

La vita non è bella

Некои прашања заслужуваат одговор, но тоа се обично тие прашања на кои никогаш не добиваме одговори. Веројатно токму затоа, за да продолжиме да трагаме по нив. И за повторно,...

Јазикот на референдумот

Премолчувањето на референдумите против бегалските права значи, и на краткорочни и на долгорочни патеки, одобрување на воведувањето фашизам

Министри на одмор

Имавме ние и вицепремиерка задолжена за евроинтеграциите, која стана градоначалничка на Тетово. И затоа Тетово стана европски град. Со најголем број диви депонии по глава на жител

Кога бебињата ќе стивнат…

Деведесет дена навистина не се доволни да се стопи стапката на смртност кај доенчињата, но секој нареден ден во кој најсериозно ќе се спроведуваат ефикасни мерки во таа насока,...