Коце заслужува четврта шанса

Некогаш, во едно дамнешно минато, да не речам во старата ера, жените во Саудиска Арабија не смееја да возат коли, а имаше и еден градоначалник Коце Трајановски кој сечеше...

„Бечка школа“

Џабе вам ви пука филмот кога на „Водовод“ ќе му пукне цевка. Џабе ги студирате со какво „фи“ биле пукнатите цевки, кога имате власти на кои „фи“-то за крадење...

La vita non è bella

Некои прашања заслужуваат одговор, но тоа се обично тие прашања на кои никогаш не добиваме одговори. Веројатно токму затоа, за да продолжиме да трагаме по нив. И за повторно,...

Сер Илин Пејн од Македонија

Новава власт треба да ја следиме со четири отворени очи. Две да внимаваат дали правдата ќе биде задоволена или ќе биде селективна, две да внимаваат старата инквизиција да не...

Веома врло затегнуто

Браќо Срби, како да вам кажем, слушамо вас. Слушамо Ацу Лукаса, Цецу, слушамо Лепу Брену, Бајагу и његових инструктура, о Чорби и Балашевиќа и да не причам, а од...

Политики во офсајд

Замислете денес за време на секој голем настан на олимпискиот стадиот во Берлин, да има твитови од неонацисти: да не бевме ние, немаше да се игра финалето на Купот...