Вести

Владата ги отвори вратите

Новиот состав на Владата предводен од СДСМ и од нејзиниот лидер Зоран Заев денеска ги отвори вратите.

Луѓето од владиниот протокол на новинарите им го покажаа премиерскиот кабинет накитен со висечки лустери и големи уметнички слики, новата овална сала за состаноци во која се собираат министрите и каде ги држат владините седници и салата за гости и за дипломати.

Cincopa WordPress plugin

Според базата на БИРН, „Скопје 2014 под лупа“ реновирањето на владината зграда, заедно со оградата, чинеше повеќе од 17 милиони евра.