Премиера на филмот на БИРН за размена на населението во војната во 90-тите

Новиот документарен филм на БИРН, „Луѓето не се штркови”, кој говори за жителите на две села, од двете страни на границата помеѓу Србија и Хрватска, кои војната во 90-тите...

Апелација ги призна „бомбите“ како доказ за насилството во Центар

Апелациониот суд Скопје денес одлучи да ја уважи жалбата на Специјалното јавното обвинителство (СЈО) и оцени дека снимените материјали можат да бидат доказен материјал за предметот поврзан со насилството...