Манипулацијата со поимот патриотизам

Љубовта кон својата земја не е поврзана со љубов кон државните институции или моменталната власт. Таа е напор татковината да стане подобро место за живеење за сите нејзини граѓани....

Среќата доаѓа

Заедно ќе создадеме општество на вистински вредности, каде чесноста ќе биде еден од главните елементи кои ќе го отсликуваат нашиот национален идендитет. Нема да му се препуштам на гневот...

Седма недела, што понатаму?

На протестите постојано се слуша дека тие треба да се радикализираат. Тоа е точно. Револтот на протестирачите мора да се манифестира на вистискиот начин. Мора да дојде до блокади...

ФЗОМ сам се демантира

По повод сторијата „Државното ин витро не е ниту бесплатно ниту брзо“, објавена нa Призма од новинарот Владе Ѓорчев во рамките на Повикот за истражувачки стории, реагирашеФондот за здравствено...

Од спротивни страни

На протестот на 21 мај во паркот Тиволи во Љубљана се чувствуваше нашата солидарност со пријателите и блиските во Македонија, директно изложени на толчникот на власта од кој ние...

Епа другари, од нас зависи

Разликата помеѓу успехот и поразот во ова наше време е во истрајноста и упорноста. Ме буди плач. Син ми протестира јако од сабајле. Нема правда нема мир. Во право...

Доста беше молк

Кога човековите права во една земја се наоѓаат на маргините на општеството, единствениот начин да ја вкусиш слободата е да излезеш на улица и гласно да го извикуваш она...

А вам ви се гади ли?

Мене не ми се гади одамна. Напротив. Се смеам кога одам на протест. И не носам гнев за никого и за ништо. Тоа е работа на бегот. Оној бег...

Политичарите да ѝ служат на вистината

Верувам во оваа револуција која дојде како резултат на: 25 години морничава сиромаштија, корупција, затвореност на државата, убиства, медиумски мрак, полициска бруталност, задолженост, безочно лажење. Зошто Шарена револуција? Шарената...

Јас со ваква началничка Македонија не можам да се согласам

Протестите во Скопје и низ Македонија, вакви какви што се: шарени, граѓански и слободарски се единствениот пат еднаш засекогаш авторитарните тенденции на политичките партии да бидат скротени. Долгата, насилна...