ДУИ, со полни едра кон совршена бура

Ахмети засекогаш го има изгубено имиџот на чесен родољуб во бескомпромисна борба за правата на својот народ. Бидејќи, без оглед кој ги поседува информациите за неговите лични или партиски...

Отворено писмо до Јанкулоска

Горде, каков испит треба да полагаш за да бидеме сигурни дека во државната администрација на Македонија нема место за расисти? Непочитувана Јанкулоска, Излезе муабет од тебе дека Циганите еден...

Мојата „диплома“ од УБК

Папката со прислушувани разговори што вчера си ја подигнав од СДСМ покажува дека некој ни брцнал во нашите животи, небаре сме државни непријатели и ги ставил на тацна. Таа...

Апсолутно Романтично

Во попладнето на објавувањето на една ужасна и гадна вистина која сите ја знаевме, сè е спектакуларно мирно. Спектаклот почна да ги врти своите магични пептиди. 20.000, спектакуларна бројка....

Државен удар на македонски начин

Додека Груевски купува време за својот репресивен режим, опозицијата има само една опција – да ги објави наводните сензационални информации и да ги прифати последиците. Македонските власти во саботата...

Ликвидациски игри со рокови и нерви

Ниту еден закон не му дава неограничено право на Апелацискиот суд да тактизира со објавувањето на пресудата во случајот „Ликвидација“ и нејзино доставување до првостепениот суд. Сегашната ситуација не...

Cancer Macedonicum

Ако се земат предвид посочените изедначености, сегашните состојби во нашево општество можат да се споредат со заболен организам. Притоа, функциите на компонентите што ги предизвикуваат проблемите во него ме...