Воз во снегот

Го гледам дигиталниот часовник на станицата во Велес, покажува 17 и 23. Го гледам мојот часовник – 16 и 23. Уште не се префрлиле на зимско сметање

Знае ли Народна банка што се криптовалутите

Проблемот со валутата OneCoin, која најверојатно е измама, а не регуларна криптовалута, беше одлична прилика највисокото државно тело да ги едуцира граѓаните, а не да ги плаши со тероризам....

Rebus sic standibus – Додека така (си) стојат работите

Јунската одлука на Владата за изготвување на урбанистичко-планска документација за катастарската парцела на Градски трговски центар - ГТЦ е во директна колизија со владеењето на правото, но и со...

Манипулацијата со поимот патриотизам

Љубовта кон својата земја не е поврзана со љубов кон државните институции или моменталната власт. Таа е напор татковината да стане подобро место за живеење за сите нејзини граѓани....

Среќата доаѓа

Заедно ќе создадеме општество на вистински вредности, каде чесноста ќе биде еден од главните елементи кои ќе го отсликуваат нашиот национален идендитет. Нема да му се препуштам на гневот...

Седма недела, што понатаму?

На протестите постојано се слуша дека тие треба да се радикализираат. Тоа е точно. Револтот на протестирачите мора да се манифестира на вистискиот начин. Мора да дојде до блокади...

ФЗОМ сам се демантира

По повод сторијата „Државното ин витро не е ниту бесплатно ниту брзо“, објавена нa Призма од новинарот Владе Ѓорчев во рамките на Повикот за истражувачки стории, реагирашеФондот за здравствено...