Слепиот водач

Додека чинот трае и глумците се на сцената, Мисиркова најмалку што може е да отсвири еден реквием за режимот и лагата

П(л)укањето – највисок стадиум на патриотизмот?

Долгата рака, краткиот ум и брзиот куршум не смеат да бидат прогласени за највисоки патриотски доблести, а разменувањето рецепти за изработка на молотови коктели и плукање по нарачка -...

Џуџињата на нашето време

Нема да успее тоа националистичко оро во кое ја туркаат државата, само затоа што една група панично бара начин како да се откачи од орото на правдата

Нашата чудесна Македонија

За жал, изминативе 25 години, сите заедно не успеавме да изградиме општество во кое талентот, успехот и резултатите ќе бидат реално вреднувани, охрабрувани и лансирани и надвор од границите...

Фарса со полн мандат

Ако принципот „победник со победник“ го смета за услов без кој не се може, тогаш зошто е битно како Груевски ќе се изјасни за декларацијата на албанските партии?

Мандат на лизинг

Не мора човек да е ставен во ментални окови за да го сметаме за заробен од некого и нешто. Иванов е врвен доказ за тоа

Трамп од нашиот сокак

Патриотите се среќни што Европа сѐ повеќе се балканизира, наместо Балканот да се европеизира, бидејќи таа состојба го продолжува времето на нивниот пашалак

Коле Дијамантот

Во ДУИ добро знаат дека овој Никола не е небрусениот ресенски дијамант. Овој е вешто избрусен и со потврдени дијамантски својства - за среќа целосно, 100 % проѕирен